Az Ön kosara jelenleg üres

Szalaghorgolásos terítő

Hozzávalók:

kosárba

3000 Ft feletti vásárlás esetén 1 pdf megvásárlása ingyenes.
A modell pdf-je tartalmazza a modell fotóját, leírását, szabásmintáját, kötés-
és horgolásmintáját, valamint a jelmagyarázatot nagyítható és nyomtatható formában.


A fenti hozzávalókat webshopunkban, vagy a kosár ikonra kattintva megvásárolhatja!

Ez a különleges darab emelni fogja az ünnepi pillanatok hangulatát!

A leírásban megadott tűk mérete ajánlás. Attól függően, hogy Ön szorosabban vagy lazábban köt vagy horgol, a méretpróbán megadott számoknak megfelelően válassza ki a kötő- és horgolótűket!

Méret:
kb.125 x 125 cm
A négyzet mérete: kb. 23,5 x 23,5 cm

Leírás

Horgolásfajták: légszem, láncszem, rövidpálca, félpálca, egyráhajtásos pálca, kétráhajtásos pálca, háromráhajtásos pálca.
Figyelem! A terítő több összehorgolható textilnégyzetből áll, amelyeket brugge-i csipkemintával (szalaghorgolással) horgolunk körbe, ill. kötünk össze. Ez azt jelenti, hogy az alapot egy 4 egyráhajtásos pálcából álló szalag képezi. A forduláshoz légszem-íveket készítünk, amelyeket az 1. ívtől kezdve egymással összekötünk, és amelyek ezzel a szalag haladási irányát is megadják.

Az 1. horgolt négyzethez az 1. horgolási mintában az A nyílnál felszedünk 4 légszemet és 6 légszemet az 1. ívhez, és a horgolási minta szerint elkészítjük a belső A szalagot (= az 1. vázlatrajzon pirossal jelöltük). A számok a sorokat jelölik. Elkészítjük az 1-32. sort, a 32. sor után minden egyráhajtásos pálcát és a felette fekvő kezdő légszemet 1 láncszemmel kötjük össze. Ezután a középhez (= az 1. vázlatrajzon feketével jelöltük) az 1. horgolási mintában a B nyílnál felszedünk 8 légszemet, 1 láncszemmel gyűrűbe zárjuk, majd a horgolási minta szerint dolgozunk tovább, az 1.kör kezdetén egy további légszemet horgolunk, és minden kör végén 1 láncszemet horgolunk az 1. szembe. A 2. körben a közepet az A szalaggal egyráhajtásos pálcákkal kötjük össze. Ezután a C szalagot (= az 1. vázlatrajzon kékkel jelöltük) és végül a D szalagot (=az 1. vázlatrajzon pirossal jelöltük) az A szalaghoz hasonlóan horgoljuk, a bejelölt sorokat 1 x készítjük el, és a C szalagnál az utolsó mintaegységnél elkészítjük azt az összekötést, amelyet az 1. mintaegységnél még nem tudtunk meghorgolni, mert a szemben lévő oldal hiányzott. Összesen 13 négyzetet horgolunk.
A textilmotívumnál egy oldalon felhurkolunk, horgolunk még egy légszemet, az 1. horgolási minta szerint dolgozunk, végül horgolunk a körbe 1 láncszemet az 1. rövidpálcába. A textilnégyzetet körbehorgoljuk az E szalaggal (=az 1. vázlatrajzon narancssárgával jelöltük), ekkor a motívumokat a megfelelő helyen láncszemekkel, egyráhajtásos pálcákkal ill. háromráhajtásos pálcákkal kapcsoljuk a horgolt négyzetekhez. Így horgoljuk körbe a 12 db textilnégyzetet, majd a 3. vázlatrajz szerint összeállítjuk a horgolt négyzetekkel. Ezután a 25 négyzetet a G szalaggal (=az 1. vázlatrajzon feketével jelöltük) horgoljuk körbe, végül pedig a H nyílnál kezdődően (=az 1. vázlatrajzon pirossal jelöltük) cakkos sorokkal körbehorgoljuk.
Befejezés:
A terítőt kifeszítjük, keményítővel bespricceljük, és száradni hagyjuk.

Kisflanc

10 Inspiráló ötlet country stílusú fürdőszobákhoz

Öltögető

Színre szín

Azt meséltem már,

hogy milyen régóta szeretnék egy kötött takarót magamnak? Meg is ...

Topánka

Szerverkarbantartás

Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó